istanbul fashion week 2011



İstanbul Fashion Week 2011
7-10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek olan İstanbul Fashion Week İlkbahar/Yaz 2012'ye bu sene TRT Tepebaşı Binası ev sahipliği yapıyor. Burada kurulan çadırda defileleri izleyebilirsin. Bu sene marka listesinde, şüphesiz tasarımlarıyla akılda kalan ve kısa sürede vazgeçilemez hale gelen Twist de var.  Ayrıca, Adil Işık için hazırladığı yeni koleksiyonuyla Cengiz Abazoğlu da ilk kez IFW'te olacak. Sen de modadan haberdar olmak istiyor ve bir adım önde takip etmek istiyorsan, bu etkinliği ajandana şimdiden yazsan iyi edersin!
7 Eylül Çarşamba
16:00 - Karma 1 (Jale Hürdoğan, Aslı Güler, İpek Arnas)
17:30 - Argande
19:00 - Atıl Kutoğlu
21:00 - Tween
8 Eylül Perşembe
13:00 - Niyazi Erdoğan
14:30 - Simay Bülbül (Prezentasyon)
16:00 - Özlem Kaya
17:30 - Nejla Güvenç
19:00 - Stüdyo Kaprol
21:00 - Koton
9 Eylül Cuma
13:00 - Karma 2 (Şafak Tokur, Seda Zoroğlu, Çiğdem Akın)
14:30 - Özgür Masur
16:00 - Hatice Gökçe
17:30 - Lug von Siga (Gül Ağış) (Tarihi Galatasaray Hamamı)
19:00 - Özlem Süer
20:30 - adL by Cengiz Abazoğlu
21:30 - Mehtap Elaidi
10 Eylül Cumartesi
13:00 - Deniz Kaprol
14:30 - Rana-Berna Canok
16:00 - Tuvana Büyükçınar
17:30 - Gamze Saraçoğlu
19:00 - Giovane Gentile
21:00 - Twist

kaynak mia-posta.com


İstanbul Moda Haftası Berlin’le kardeş olacak

İstanbul Fashion Week İlkbahar/Yaz 2012, 7-10 Eylül arasında bu kez Beyoğlu’nda düzenlenecek. Tepebaşı otoparkına kurulacak çadırın dışında Tarihi Galatasaray Hamamı ve ünlü gece kulübü Spoil gibi mekanlarda da defile yapılacak. Bu yıl çok daha organize bir şekilde düzenlenen moda haftası, önümüzdeki yıl Berlin Moda Haftası’yla kardeşliğini ilan etmeye hazırlanıyor

Bu yılİstanbul Fashion Week’in (İstanbul Moda Haftası) değişim yılı. İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB), Moda Tasarımcıları Derneği (MTD), Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) ve İstanbul Moda Akademisi (İMA) işbirliğiyle organize edilen moda haftası kabuk değiştiriyor. Geçen hafta, IFW Yönetim Kurulu’yla bir araya geldim. Ve onlardan nelerin değiştiğini öğrendim. İşte liste:
* Moda tasarımcılarına ve markalara, yeni bakış açılarını ifade edebilecekleri bir alan sunan İFW önümüzdeki üç yıl içinde dünyanın sayılı beş moda haftasından biri olmaya kararlı. Paris, Milano, New York ve Londra’dan sonra gelmek istiyor.
* Kültür ve tarih birikimiyle İstanbul, IFW için ideal bir ortam oluşturuyor. Geleceği şekillendirirken, bir yandan geçmişi de gözlemleyen moda dünyasının yaratıcıları, ilham verici İstanbul’un tarihi mirasıyla besleniyor. Şehrin hem tarih hem kültür zenginliğini yansıtan Beyoğlu’nda yer alacak IFW defileleri, bu yıl TRT Tepebaşı Otoparkı’nda kurulacak çadırda gerçekleşecek. Bazı tasarımcılarsa koleksiyonlarını Beyoğlu ve civarından seçtikleri alternatif mekanlarda gösterecek. Örneğin Gül Ağış GalatasarayHamamı’nda defile yaparken, Mehtap Elaidi Spoil adlı gece kulübünde davetlileri partiletecek. Simay Bülbül konuklarını Galata’daki mağazasında ağırlarken, Özlem Süer mekan olarak Garage İstanbul’u kullanacak.

GAZETESİ BASILACAK 
* Bu yıl IFW’nin ana sponsoru yok. Çünkü önümüzdeki yıl için çok daha büyük ve uluslararası bir markayla uzun süreli bir anlaşma planlıyorlar. Üç kuvvetli aday var: Mercedes, Canon ve Mastercard.
* IFW boyunca her gün bir gazete basılacak. Bir önceki günün defilelerinin ve günün programının yer aldığı gazete; tüm defile mekanlarına ve şehrin nabzının attığı yerlere bırakılacak.
* Fuşya logo değişti. Yeni logo sade, renksiz, siyah-beyaz. Çünkü artık moda haftasının kendisinin değil tasarımcıların ve ürettiklerinin ön plana çıkması isteniyor.
* Haftanın en büyük destekçisi THY. Tüm yabancı basını ücretsiz uçuracaklar. İstanbul uçuşlarında 35 saniyelik bir IFW filmi gösteriyorlar ve konuya Skylife Dergisi’nde geniş yer ayırdılar.
* Beyoğlu Belediyesi resmen etkinliğe kucak açmış durumda. Tüm billboard’ları IFW reklamlarına ayırdı. Moda haftasını tüm şehirde hissettirmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Nu Pera binası basın alanı olarak kullanılacak.
* Tüm defilelerin makyaj sponsoru yine M.A.C.
* 22 tasarımcı ve dört marka defile yapacak. Markalar Koton, Adil Işık by Cengiz Abazoğlu, Twist ve Bill’s.
* Bu yılın en heyecan verici gelişmesine gelince: Berlin Moda Haftası, İstanbul Moda Haftası’na kardeş olmayı teklif etti. Evet teklif onlardan geldi. Tabii ki kabul ettik. 

www.hurriyet.com.tr

0 yorum:

Yorum Gönder

Labels

Labels

yaşam (37) tasarım (26) aksesuar (13) giyim (13) gurme (11) alışveriş (9) el işi (9) çocuk (9) düğün (7) parti (5) gezi (4) makyaj (4) dekorasyon (2) kitap-film (2) sergi (1)

Labels

  © NOME DO SEU BLOG

Design by Emporium Digital